Opis
PROSO je prastaro žito, katero izhaja iz severne Azije, na Kitajskem pa je bilo znano kot "Kitajski riž". Tudi Slovani so zelo radi pripravljali jedi iz prosa, sploh na krstu, poroki in sedminah, saj naj bi bil proso simbol rodnosti. Prosena kaša je bila vsakdanja jed slovenskih kmetov.
PROSENO KAŠO lahko kuhamo na mleku ali vodi, odlična je kot k priloga zelju ali repi, lahko jo nadevamo v krvavice, lahko se naredi odlično pecivo iz prosene kaše in sadja, lahko pa se jo je kar tako, mlečno.
Hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Alergeni:
Lahko vsebuje gluten.
Proizvedeno v Sloveniji.
PROSENO KAŠO lahko kuhamo na mleku ali vodi, odlična je kot k priloga zelju ali repi, lahko jo nadevamo v krvavice, lahko se naredi odlično pecivo iz prosene kaše in sadja, lahko pa se jo je kar tako, mlečno.
Hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.
Alergeni:
Lahko vsebuje gluten.
Proizvedeno v Sloveniji.
Hranilne vrednosti
PROSENA KAŠA | 500g/100g |
---|---|
Energijska vrednost | 1516 |
Energijska vrednost (kcal) | 363 kcal |
Maščobe | 3,9 g |
Od tega nasičene Maščobe | 1,0 g |
Ogljikovi hidrati | 69 g |
Od tega sladkorji | 2,1 g |
Prehranske vlaknine | 3,8 g |
Beljakovine | 11 g |
Sol | 0,0 g |
Ocene
Priporočamo nadgradnjo brskalnika
Naša spletna stran je detektirala, da uporabljate zastarelo verzijo iskalnika, kar vas bo oviralo pri nekaterih funkcionalnostih.
S pomočjo spodnjih povezav nadgradite svoj obstoječi brskalnik.