Opis

JEČMEN je eden izmed bolj razširjenih žit in tudi eno izmed najstarejših. Poznamo ga že mnogo let, naj bi izviral iz Jugovzhodne Azije in Etiopije, tam so ga gojili že pred 7000 leti. V Aziji je bil poleg riža njihova glavna hrana. Bil je tudi osnovna prehrana Grkov. Med drugim je bil ječmen tudi kruh Rimskih vojščakov in njihovega revnega ljudstva.
Egipčani in Grki so iz njega delali sok in pogačo podobno kruhu.
Zelo podobno je ostalo tudi še do danes, vendar da se ga neoluščenega uporablja za pridelavo piva, oluščenega pa za enolončnice (ričet), ali pa za prilogo k solati...

Hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Alergeni:
Žito, ki vsebuje gluten.

Poreklo: Slovenija

Hranilne vrednosti

JEŠPRENJ 500g/100g
Energijska vrednost 1414
Energijska vrednost (kcal) 335 kcal
Maščobe 2,1 g
Od tega nasičene Maščobe 0,5 g
Ogljikovi hidrati 63 g
Od tega sladkorji 2,0 g
Prehranske vlaknine 9,8 g
Beljakovine 11 g
Sol 0,04 g
Hranilne vrednosti se lahko razlikujejo od navedenih vrednosti na podlagi osnovne surovine.

Ocene

Priljubljene

Priporočamo nadgradnjo brskalnika
Naša spletna stran je detektirala, da uporabljate zastarelo verzijo iskalnika, kar vas bo oviralo pri nekaterih funkcionalnostih.
S pomočjo spodnjih povezav nadgradite svoj obstoječi brskalnik.
0 Košarica
Dodaj vse obrnjene izdelke v košarico Obrnjeno