Tunina in klasična pica iz konopljine in bele pšenične moke

Pripravite si odlično domačo pico iz konopljine in pšenične bele moke...

Sestavine (za 2 pici):

 

Nadev za klasično pico:

  • Paradižnikova mezga

  • Poljubna salama

  • Sir

  • Origano

 

Nadev za tunino pico:

  • Paradižnikova mezga

  • 4 Tune v konzervi

  • 2 Koruzi v konzervi

  • Sir

 

Priprava:

V skledo stresemo konopljino in pšenično belo moko ter premešamo. Na sredini naredimo luknjo in v njo stresemo kvas in sladkor. Na kvas vlijemo nekaj mlačne vode ter posujemo z moko. Počakamo toliko časa da se naredi kvasec.

V rob posode po moki posujemo sol. Ko se kvasec naredi vse skupaj dobro premešamo in dodamo še jajce, preostalo vodo in mleko. Vse skupaj dobro premešamo in pokrijemo s pokrovom ali krpo. Testo pustimo vzhajati cca. 30 minut.

Ko je testo lepo vzhajano, ga damo na polovico.

Priklopimo pečico na 250°C (oz. na najvišjo temperaturo na vaši pečici). Med tem časom ko segrevamo pečico, naoljimo dva pekača, in na obeh raztegnemo testo za pico.

Na eno testo najprej namažemo paradižnikovo mezgo in jo (po okusu) potresemo z origanom. Nato na testo položimo poljubno salamo ( jaz sem testo obložila s piščančjimi prsi)  in na koncu potresemo na pico še sir. Pečemo 10 minut.

 

Na drugo pico namažemo paradižnikovo mezgo, nato posujemo celotno testo s tuno in koruzo, na koncu pa potresemo po celotni pici še sir. Pico ravno tako pečemo 10 minut.

 

Dober tek!

Priljubljene

Priporočamo nadgradnjo brskalnika
Naša spletna stran je detektirala, da uporabljate zastarelo verzijo iskalnika, kar vas bo oviralo pri nekaterih funkcionalnostih.
S pomočjo spodnjih povezav nadgradite svoj obstoječi brskalnik.
0 Košarica
Dodaj vse obrnjene izdelke v košarico Obrnjeno