Tunina in klasična pica iz konopljine in bele pšenične moke
Pripravite si odlično domačo pico iz konopljine in pšenične bele moke...

Sestavine (za 2 pici):
200 g konopljine moke
800 g pšenične bele moke
1 dcl mlačnega mleka
5 dcl mlačne vode
1 kocka svežega kvasa
2 žlički sladkorja
2 žlički soli
1 jajce
Kanček olja
Nadev za klasično pico:
Paradižnikova mezga
Poljubna salama
Sir
Origano
Nadev za tunino pico:
Paradižnikova mezga
4 Tune v konzervi
2 Koruzi v konzervi
Sir
Priprava:
V skledo stresemo konopljino in pšenično belo moko ter premešamo. Na sredini naredimo luknjo in v njo stresemo kvas in sladkor. Na kvas vlijemo nekaj mlačne vode ter posujemo z moko. Počakamo toliko časa da se naredi kvasec.
V rob posode po moki posujemo sol. Ko se kvasec naredi vse skupaj dobro premešamo in dodamo še jajce, preostalo vodo in mleko. Vse skupaj dobro premešamo in pokrijemo s pokrovom ali krpo. Testo pustimo vzhajati cca. 30 minut.
Ko je testo lepo vzhajano, ga damo na polovico.
Priklopimo pečico na 250°C (oz. na najvišjo temperaturo na vaši pečici). Med tem časom ko segrevamo pečico, naoljimo dva pekača, in na obeh raztegnemo testo za pico.
Na eno testo najprej namažemo paradižnikovo mezgo in jo (po okusu) potresemo z origanom. Nato na testo položimo poljubno salamo ( jaz sem testo obložila s piščančjimi prsi) in na koncu potresemo na pico še sir. Pečemo 10 minut.
Na drugo pico namažemo paradižnikovo mezgo, nato posujemo celotno testo s tuno in koruzo, na koncu pa potresemo po celotni pici še sir. Pico ravno tako pečemo 10 minut.