Domači skutni štruklji

Okusni skutni štruklji iz bele pšenične moke...

Sestavine za testo:

 

Sestavine za nadev:

  • 500 g nepasirane skute

  • 200 g oz. 1 lonček kisle smetane

  • 2 jajci

  • 2 žlici sladkorja – po želji

  • 2 žlici mlete rdeče pese – po želji

 

  • 60 g masla

  • drobtine

 

Priprava testa:

V posodo natresite belo pšenično moko, dodajte ščepec soli in dobro premešajte. K moki dodajte še jajce in olje in zopet vse skupaj dobro premešajte. Postopoma začnite z dodajanjem mlačne vode ter vse skupaj premešajte, nato pa gnetite še cca. 10 min da se znebite vseh »grudic« v testu.

Testo pustite počivati 30 minut.

 

Priprava nadeva:

V posodo damo skuto in kislo smetano in jajci ter dobro premešamo. Če delate sladke štruklje pa lahko v nadev vmešate še sladkor. Jaz namesto sladkorja uporabim kar mleto rdečo peso.

 

Ko testo »počije« ga položimo na pomokano delovno površino in ga začnemo vleči od spodaj ven. Za začetek si lahko pomagamo z valarjem, nato pa ga z obema rokama še dodatno razvlečemo.

Probamo doseči čim bolj tanko testo, tako, da se že skoraj vidi čez.

Ko imamo testo razvlečeno, nanj namažemo nadev.

Testo pričnemo zavijati. Najlažje je, če si pomagamo s cunjo oz. prtom na katerem imamo testo.

Ko testo zavijemo, nam bo lažje če ga razrežemo na cca. 4 kose. Vse kose dobro zavijemo v mokro kuhinjsko cunjo, na robovih zavežemo z belim cvirnom ter damo kuhati v osoljen krop. Kuhamo 30 minut.

Med tem časom ko kuhamo skutine štruklje v drugi ponvi stopimo maslo in vanj dodamo drobtine ter jih lepo popražimo do svetlo rjave barve.

Ko so štruklji kuhani, jih postrežemo zrezane na koščke ter po njih posujemo drobtine in po okusu še sladkor.


Dober tek!

Priljubljene

Priporočamo nadgradnjo brskalnika
Naša spletna stran je detektirala, da uporabljate zastarelo verzijo iskalnika, kar vas bo oviralo pri nekaterih funkcionalnostih.
S pomočjo spodnjih povezav nadgradite svoj obstoječi brskalnik.
0 Košarica
Dodaj vse obrnjene izdelke v košarico Obrnjeno