Narastek iz Khorasan (kamut) zdroba
Razvajajte se s slastim pecivom...

Sestavine:
120 g Khorasan (kamut) zdrob
50 ml mleka
1 ščepec soli
50 g masla
50 g sladkorja v prahu
5 jajc
sladkor v prahu za posip
maslo za namastitev pekača
Postopek:
V kozico vlijemo mleko, kateremu dodamo sol, maslo, vanilijev sladkor z Burbonsko vanilijo ter sladkor v prahu. Kozico postavimo na kuhalnik ter kuhamo toliko časa, da se maslo stopi in mleko zavre.
Ko imamo vroče mleko pripravljeno, vanj stresemo Khorasan (kamut) zdrob in kuhamo 5 minut.
Mlečni zdrob nato odstavimo iz kuhalnika ter ga dobro ohladimo. Med tem časom pa lahko jajca ločimo na rumenjake ter beljake in beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg.
Ko se mlečni zdrob ohladi ga vmešamo v rumenjake, nato pa v zmes na rahlo vmešamo še sneg.
Pečico prižgemo na 190°C. Medtem ko čakamo, da se pečica segreje, lahko namastimo pekač z maslom ali margarino in v njega vlijemo zmes.
Pečemo od 25 - 30 minut.
Dober tek!