29.06.2021

Narastek iz Khorasan (kamut) zdroba

Razvajajte se s slastim pecivom...

Sestavine:

 

Postopek:

V kozico vlijemo mleko, kateremu dodamo sol, maslo, vanilijev sladkor z Burbonsko vanilijo ter sladkor v prahu. Kozico postavimo na kuhalnik ter kuhamo toliko časa, da se maslo stopi in mleko zavre.

Ko imamo vroče mleko pripravljeno, vanj stresemo Khorasan (kamut) zdrob in kuhamo 5 minut.

Mlečni zdrob nato odstavimo iz kuhalnika ter ga dobro ohladimo. Med tem časom pa lahko jajca ločimo na rumenjake ter beljake in beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg.

Ko se mlečni zdrob ohladi ga vmešamo v rumenjake, nato pa v zmes na rahlo vmešamo še sneg.

Pečico prižgemo na 190°C. Medtem ko čakamo, da se pečica segreje, lahko namastimo pekač z maslom ali margarino in v njega vlijemo zmes.

Pečemo od 25 - 30 minut.

Dober tek!

Priljubljene

Priporočamo nadgradnjo brskalnika
Naša spletna stran je detektirala, da uporabljate zastarelo verzijo iskalnika, kar vas bo oviralo pri nekaterih funkcionalnostih.
S pomočjo spodnjih povezav nadgradite svoj obstoječi brskalnik.
0 Košarica
Dodaj vse obrnjene izdelke v košarico Obrnjeno