Marmeladni rogljički z rdečo peso

Rahli marmeladni rogljički z rdečo peso... S tem receptom dobimo 32 slastnih rogljičkov!

SESTAVINE:

500g bele pšenične moke

1/2 pecilnega praška

3 žličke mlete rdeče pese

2 žlički mlete limonine lupinice (po želji)

1 žlička vanilijevega sladkorja z Burbonsko vanilijo

2,5dcl mlačnega mleka

1/2 svežega kvasa

1dcl sončničnega olja

1,5 žličke soli

1 jajce

 

NADEV:

marmelada

nutela

 

PREMAZ:

1 jajce

 

PRIPRAVA:

V skledo presejemo moko zmešano s pecilnim praškom, rdečo peso in limonino lupinico. V sredini naredimo luknjo in v njo zdrobimo pol svežega kvasa, dodamo žličko vanilijevega sladkorja in prelijemo s približno 6 žlicami mlačnega mleka. Vse posujemo z malo moke in pustimo stati cca 5 - 10 min da se naredi kvasec.

Med tem časom lahko vsujemo 1,5 žličke soli po robu posode na moko, in v drugi posodici razžvrkljamo jajce in odmerimo 1dcl olja.

Ko se naredi kvasec, vanj vlijemo razžvrkljano jajce, olje ter preostanek mleka. Vse skupaj dobro premešamo.

Testo pustimo vzhajati 50 min.

Ko testo vzhaja, ga razdelimo na štiri dele, delovno površino pomokamo in razvaljamo vse štiri dele v kroge. Nato jih razrežemo na trikotnike. Jaz sem iz vsakega "kroga" dobila ven osem trikotnikov. Na večji del trikotnika damo žličko marmelade ali pa nutelle (po okusu) in jih zvijamo proti špici trikotnika.

Rogljičke premažemo z razžvrkljanim jajcem, zato da pečeni dobijo lepo rjavo barvo.

 

Ko imamo rogljičke zvite, lahko pečico že priklopimo na 200°C in v tem času ravno prav vzhajajo.

Pečemo jih cca 10 - 15 minut, odvisno od velikosti rogljičkov.

 

Pa dober tek! :)

Priljubljene

Priporočamo nadgradnjo brskalnika
Naša spletna stran je detektirala, da uporabljate zastarelo verzijo iskalnika, kar vas bo oviralo pri nekaterih funkcionalnostih.
S pomočjo spodnjih povezav nadgradite svoj obstoječi brskalnik.
0 Košarica
Dodaj vse obrnjene izdelke v košarico Obrnjeno