22.03.2021

Domače tortilje iz pirine polnozrnate moke

Okusne in hitro pripravljene tortilje... Pripravite lahko s poljubnim nadevom...

Sestavine za tortilje (količina 12 tortilj):

 

Priprava tortilij:

V skledi zmešamo pirino polnozrnato moko, pecilni prašek in sol. Dodamo sončnično olje in zmešamo. Nato pa dodamo še vrelo vodo in zopet zmešamo. Testo gnetemo ročno ali strojno cca. 10 min.

Ko je testo pregneteno, ga razdelimo na 12 delov in iz njega oblikujemo krogljice. Pokrijemo jih s krpo in pustimo počivati še približno 10 minut.

Krogljico nato položimo na pomokano podlago in jo zvaljamo. (Meni so najboljše če se jih zvalja čim bolj tanko približno na 2mm debeline.)

Tortilje spečemo v suhi ponvi brez dodane kakršnekoli maščobe. Pečemo jih na srednji temperaturi približno pol minute na vsaki strani.

 

Nadev 1 (za 12 tortilj):

  • 1 rumena paprika

  • 1 zelena paprika

  • 1 rdeča paprika

  • 2 paradižnika

  • 1 čebula

  • 2 piščanjčja prsa

  • Sir

  • 2 žlički mlete sladke paprike

  • 3 žličke gorčice

  • 1 paradižnikova mezga

  • 3 žličke začimbne soli

  • Kanček olja

 

Priprava nadeva 1:

Piščanjčja prsa operemo in narežemo na kocke. Dodamo gorčico in začimbno sol ter dobro premešamo. V ponev vlijemo kanček olja in v njej scvremo piščanca.

Med tem časom ko se piščanec cvre, narežemo na kocke papriko, paradižnik in čebulo. Ko je piščanec pečen dodamo vso zelenjavo v isto ponev in premešamo. Nekaj časa jo pustimo dušiti da se zmehča.

Na koncu dodamo še mleto papriko in paradižnikovo mezgo. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo kuhati še cca. 5min.

Ko je nadev pripravljen, ga položimo na tortiljo in zavijemo v žepke. Po vrhu tortilje položimo še sir. Zavite tortilje z nadevom in sirom položimo na pekač in peki papir. Na koncu jih pečemo v pečici na 200°C toliko časa, da se sir stopi.

 

Dober tek!

 

Nadev 2 (za 12 tortilj):

  • 2 piščančja prsa

  • 3 žličke gorčice

  • 3 žličke začimbne soli

  • 1 konzerva sojinih kalčkov (412 g ali 400 g)

  • 2 konzervi koruze (400 g)

  • 1 kozarec nacho sira

  • Sir

  • Kanček olja

 

Priprava nadeva 2:

Piščanjčja prsa operemo in narežemo na kocke. Dodamo gorčico in začimbno sol ter dobro premešamo. V ponev vlijemo kanček olja in v njej scvremo piščanca.

Ko je piščanec scvrt, v ponev dodamo koruzo, kalčke in nacho sir ter vse skupaj dobro premešamo. Kuhamo toliko časa, da se nacho sir stopi.

 

Dober tek!

Priljubljene

Priporočamo nadgradnjo brskalnika
Naša spletna stran je detektirala, da uporabljate zastarelo verzijo iskalnika, kar vas bo oviralo pri nekaterih funkcionalnostih.
S pomočjo spodnjih povezav nadgradite svoj obstoječi brskalnik.
0 Košarica
Dodaj vse obrnjene izdelke v košarico Obrnjeno