08.12.2020

Pogoji uporabe

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine prva-trgovinca.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

PODATKI PODJETJA:

S spletno trgovino prva-trgovinca.si (v nadaljevanju tudi » trgovina«)
upravlja podjetje: Spletna trgovina, Mitja Tavčar, s.p.,
Suhadole 41 c,
1218 Komenda,

matična številka: 3956253000,

davčna številka: 81123329,

e-mail: aleksandra@prva-trgovinca.si ali info@prva-trgovinca.si

gsm: 00386 40 121 504

ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali prva-trgovinca.si).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine prva-trgovinca.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prva-trgovinca.si in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled na spletni strani prva-trgovinca.si

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino prva-trgovinca.si prek elektronske pošte postane obiskovalec gost prva-trgovinca.si, s potrjeno registracijo v spletno trgovino prva-trgovinca.si pa postane član prva-trgovinca.si. Tako gost kot član prva-trgovinca.si (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini prva-trgovinca.si.

Obiskovalec lahko registracijo za člana prva-trgovinca.si opravi prek spleta. Ob registraciji v spletno trgovino kot član prva-trgovinca.si pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je na začetku enako naslovu njegove elektronske pošte, ali pa se ga poljubno spremeni, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana prva-trgovinca.si nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@prva-trgovinca.si ai aleksandra@prva-trgovinca.si . Sprememba elektronskega naslova bo izvedena predvidoma isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte. Nakup določenih artiklov, ki so na zalogi na sedežu podjetja Spletna trgovina, Mitja Tavčar, s.p., je mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino prva-trgovinca.si in sicer po redni ceni.

Dostopnost informacij

Prva-trgovinca.si se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju Spletna trgovina, Mitja Tavčar, s.p. (ime in sedež podjetja, matična številka), ki je upravitelj spletne trgovine prva-trgovinca.si,

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,

 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),

 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,

 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,

 • časovno veljavnost ponudbe,

 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Ponudba artiklov v trgovini se zaradi narave posla preko spleta hitro in pogosto spreminja. Cene v spletni trgovini so prikazane kot spletne cene in akcijske cene. Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike prva-trgovinca.si (to je za uporabnike, ki prva-trgovinca.si zaupajo svoje podatke). Registriran uporabnik prva-trgovinca.si postanete z registracijo v spletni trgovini kot član prva-trgovinca.si ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost prva-trgovinca.si.

Artikel z oznako "Novi produkt" je na novo dodan artikel v ponudbo prva-trgovinca.si. S to oznako bo izpostavljen minimalno 14 dni in maksimalno 2 meseca.

Artikel z oznako "Rok dobave ni znan" trenutno ni dobavljiv. To pomeni, da ni na zalogi niti v centralnem skladišču prva-trgovinca.si niti pri dobavitelju.

Artikel z oznako "Razprodano" ni več dobavljiv. To pomeni, da artikel ne bo več dobavljiv.

Artikel z oznako "Akcijska cena" kupcu omogoča nakup določenega artikla v določenem obdobju po ugodnejši ceni glede na spletno ceno.

Artikel z oznako "Zadnji kos" je zadnji kos tega artikla na zalogi v centralnem skladišču prva-trgovinca.si, kar omogoča hitrejšo dobavo artikla.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prva-trgovinca.si in kupcem je v spletni trgovini prva-trgovinca.si sklenjena v trenutku, ko prva-trgovinca.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: [prva-trgovinca] Podatki o naročilu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prva-trgovinca.si kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prva-trgovinca.si.

Načini plačila

prva-trgovinca.si omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun prva-trgovinca.si po ponudbi/predračunu,

 • s plačilno oziroma kreditno kartico

 • z gotovino ob prevzemu

Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun prva-trgovinca.si po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena. Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite na info@prva-trgovinca.si ali aleksandra@prva-trgovinca.si za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

Izdaja računa

Prva-trgovinca.si po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v PDF obliki (Portable Document Format) na e-naslov kupca ali pa ga ob dostavi fizično izroči kupcu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene

Spletna cena

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike prva-trgovinca.si, ki so podjetju Spletna trgovina, Mitja Tavčar, s.p. zaupali svoje podatke. Registriran uporabnik prva-trgovinca.si postanete z registracijo v spletni trgovini, kot član prva-trgovinca.si z enkratnim vpisom v spletno trgovino ali kot gost prva-trgovinca.si.

DDV ni zaračunan po 1. točki 94. člena ZDDV-1.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prva-trgovinca.si kupcu omogočil odstop od nakupa.
Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.
Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Spletna Akcijska cena

Pri akcijski ceni velja enako kot pri spletni ceni, le da je cena spremenjena za določeno obdobje oz. do razprodaje zalog. Ob oddaji naročila se cena fiksira in je naknadno ni več mogoče spreminjati ter se po nakupu cena ne spremeni. V primeru, da so artikli v času obdelave podatkov pošli, vas bomo o tem obvestili. V tem primeru bo prva-trgovinca.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

Plačilne in kreditne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji: plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice, po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo prva-trgovinca.si.

Postopek obveščanja o nakupu

1. prva-trgovinca.si naročilo

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu prva-trgovinca.si so na spletni strani prva-trgovinca.si vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila. Prva-trgovinca.si naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Prva-trgovinca.si lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih prva-trgovinca.si nima na zalogi v lastnem skladišču, je prva-trgovinca.si izključno vezana na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do prva-trgovinca.si. Prek elektronske pošte prva-trgovinca.si kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči prva-trgovinca.si, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj prva-trgovinca.si ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko prva-trgovinca.si naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Prva-trgovinca.si ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih prva-trgovinca.si nima na zalogi v lastnem skladišču.

2. Naročilo je odpremljeno

Prva-trgovinca.si v dogovorjenem roku artikel pripravi in odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Prva-trgovinca.si v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 00386 40 121 504 ali po e-mailu na naslov info@prva-trgovinca.si ali aleksandra@prva-trgovinca.si . Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku izberete opcijo račun na podjetje in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja. Če ste že nakupovali na podjetje, ga le izberete iz svojega arhiva.

Spletna trgovina prva-trgovinca.si pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu

 • z nakazilom na račun upravitelja prva-trgovinca.si po ponudbi/predračunu

 • s plačilno oziroma kreditno kartico

Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun prva-trgovinca.si po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične in pravne osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@prva-trgovinca.si ali aleksandra@prva-trgovinca.si .

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikom na voljo tukaj.

Poslano e-poštno sporočilo o odstopu od pogodbe kupca trgovini (prva-trgovinca.si), velja kot pogodba o odstopu potrošnika od pogodbe (nakupa).

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošlje pošti na naslov prodajalca: Suhadole 41 c, 1218 Komenda. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče! Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti. Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Obrazec za vračilo artikla v garancijo se nahaja tukaj.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prva-trgovinca.si, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Za več informacij nas lahko kontaktirate preko e-maila info@prva-trgovinca.si ali aleksandra@prva-trgovinca.si .

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

 • Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

 • Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake.

 • Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila. Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: Spletna trgovina, Mitja Tavčar, s.p., Suhadole 41 c, 1218 Komenda. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine prva-trgovinca.si in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

Artikli z odprto embalažo

Artikli z odrto embalažo so bili vrnjeni, na prva-trgovinca.si in imajo lahko manjše pomanjkljivosti (poškodovana embalaža/artikel, odprta embalaža, itd.) in gredo v nadaljnjo prodajo. Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla sta za vsak artikel pisno navedena (tako v opisu artikla kot na računu). Vrnjene artikle v prva-trgovinca.si pregledamo, zato kljub vračilu, odprti embalaži ipd. še vedno omogočajo normalno delovanje. Zaradi tega je ustrezno določeno tudi novo obdobje garancije, ki je pisno navedeno ob vsakem artiklu. V primeru nedelovanja vrnjenega artikla je stranka upravičena do garancijskega popravila in do odstopa od pogodbe v enakih rokih, kot veljajo za ostale artikle.

Tip pomankljivosti artikla z oznako Odprta embalaža
Odrta embalaža: Artikel ima odprto embalažo, vendar je brezhibno delujoč in popoln. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok. Poškodovana embalaža: Artikel ima poškodovano, nepopolno ali neoriginalno embalažo, vendar je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

Dostava


Trenutno je za dostavo pošiljk prodajalca prva-trgovinca.si odgovorno podjetje Spletna trgovina, Mitja Tavčar, s.p., vendar si prva-trgovinca.si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Čas dostave je od 2-5 delovnih dni. Prvi mesec (februar in polovica marca t.j. 17. 2. 2021 - 19. 3. 2021) je poštnina brezplačna, nato pa se jo obračunava po ceniku dostave Prve trgovin'ce:

0 kg do 3 kg - 2,90 €
3 kg do 6 kg - 3,49 €
6 kg do 15 kg - 4,10 €
Pri nakupu nad 50€ je poštnina brezplačna.

DDV ni zaračunan po 1. točki 94. člena ZDDV-1.

prva-trgovinca.si pa vam dopušča možnost da pri naročilu izberete osebni prevzem. Pri tej možnosti kupec lahko naročene artikle prevzame v skladišču na naslovu Suhadole 41 c, 1218 Komenda, ko so le ti pripravljeni. Obveščen bo preko telefonskega klica ali e-poštnega naslova. Pri osebnem prevzemu pa se kupec izogne tudi plačilu poštnine.

Odpošiljanje pošiljk se izvaja na naslovu Suhadole 41 c, 1218 Komenda.


prva-trgovinca.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. prva-trgovinca.si v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varovanje osebnih podatkov

Prva-trgovinca.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. prva-trgovinca.si za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov prva-trgovinca.si: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s prva-trgovinca.si.

Prva-trgovinca.si navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste prva-trgovinca.si hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov prva-trgovinca.si: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s prva-trgovinca.si. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Prva-trgovinca.si bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska sporočila prva-trgovinca.si bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

 • pošiljatelj prva-trgovinca.si bo jasno razviden,

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prva-trgovinca.si izrecno spoštovala.

 • Oglasna sporočila prva-trgovinca.si bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. prva-trgovinca.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih prva-trgovinca.si pregleda. prva-trgovinca.si ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali, ki po oceni prva-trgovinca.si ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in prva-trgovinca.si dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. prva-trgovinca.si ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu prva-trgovinca.si, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na prva-trgovinca.si.

Omejitev odgovornosti

prva-trgovinca.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prva-trgovinca.si ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo prva-trgovinca.si kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

prva-trgovinca.si ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. prva-trgovinca.si mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. prva-trgovinca.si ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih. prva-trgovinca.si ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih prva-trgovinca.si v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Pritožbe in spori

prva-trgovinca.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. prva-trgovinca.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s podajalcem prva-trgovinca.si lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 00386 40 121 504 ali po elektronski pošti na info@prva-trgovinca.si ali aleksandra@prva-trgovinca.si . Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@prva-trgovinca.si ali aleksandra@prva-trgovinca.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prva-trgovinca.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prva-trgovinca.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov


Skladno z zakonskimi normativi Spletna trgovina, Mitja Tavčar, s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. prva-trgovinca.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

E-NOVIČKE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah, bonih ali promocijskih kodah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Od prejemanja e-sporočil se uporabnik lahko kadarkoli odjavit in sicer tako, da v e-sporočilu klikne na povezavo Odjava.

 

OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač in darilnih paketov, kateri vsebujejo alkohol prepovedana. Kupec mora biti v času oddaje naročila polnoleten, saj v nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe.

Ministrstvo za zdravje opozarja prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Priljubljene
Vaše priljubljene so prazne
0 Košarica
0 Dodaj obrnjen produkt v košarico Obrnjeni