Opis

BELI POPER je plod rastline Poprovec. Pridobivajo ga pravzaprav iz zrn črnega popra, razlikujeta pa se v tem, da beli poper pridobivajo tako, da pridelovalci pustijo črne jagode popolnoma dozoreti, jih naberejo, nato jih nekaj časa namakajo na koncu pa jih olupijo. Zato je tudi bel poper nekoliko manjši od črnega in ima malo bolj enostavno, zemeljsko a kljub temu pekočo aromo. Uporablja se ga pri kuhi in peki svetlih jedi kot so piščanec, krompir, jajca, solatni prelivi.... Seveda pa ga lahko uporabljate kjer koli vam paše. Zelo je priljubljen tudi v Azijski kuhinji.

Če želimo da poper v jedi pokaže svojo najboljšo aromo je odlično če je pred uporabo sveže zmlet in se ga doda šele ob koncu kuhanja.
Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Poreklo: Indija

Ocene

Priljubljene

Priporočamo nadgradnjo brskalnika
Naša spletna stran je detektirala, da uporabljate zastarelo verzijo iskalnika, kar vas bo oviralo pri nekaterih funkcionalnostih.
S pomočjo spodnjih povezav nadgradite svoj obstoječi brskalnik.
0 Košarica
Dodaj vse obrnjene izdelke v košarico Obrnjeno